golfDet er vanskelig å si eksakt når og hvor golfen oppstod. De fleste forskere henviser til golfens utspring i Skottland på begynnelsen av 1400-tallet. Andre mener at det skjedde enda tidligere, i Holland og Belgia.

Det er uansett sikkert at mennesker har underholdt seg selv og hverandre med ballspill i lang tid. Uansett opprinnelse, ble golf raskest populært i Skottland. Det ble så populært at den skotske kongen James II var nødt til å forby spillet i 1457. Det fikk alvorlige følger, og England truet med å angripe Skottland. Kongen syntes ikke at våpenføre menn skulle bruke sin dyrebare tid på noe så dumt som golf, når de istedenfor kunne trene til bueskyting og sverdkamp. De skotske mennene ignorerte forbudet, og spilte bekymringsløst videre. I 1502 ble det heldigvis lovlig igjen å spille golf, og jubelen var sannsynligvis stor.

Med tiden fikk golf sitt utspring i Skandinavia. Først ute var Danmark på slutten av 1800-tallet, for i 1898 ble Københavns Golf Klubb stiftet, Skandinavias eldste golfklubb. Den dag i dag bruker utstyrsprodusenter millioner av dollar årlig på forskning og utvikling av nye og bedre produkter til markedet. Golfens lange historie forteller noe om hvilken underholdningsverdi denne sporten har hatt for mennesket.