Med over tjue profesjonelle golfturninger rundt om i verden, er det sjelden at en uke går uten at det er en god helg med golf et sted i verden. De fire major-turneringene er de mest populære hos gamblere, selv om det er mange andre flotte spillmarkeder, inkludert Ryder Cup, Race to Dubai og selvfølgelig Solheim Cup.

 

Solheim Cup er en golfturnering som arrangeres hvert andre år for profesjonelle kvinnelige golfere som spiller på to konkurrerende lag som representerer Europa og USA. Den er oppkalt etter den norsk-amerikanske golfklubbeieren Karsten Solheim, som var en drivkraft bak etableringen.

 

Den første Solheim Cup ble avholdt i 1990, og arrangementet ble arrangert i partallsår mange år fram til 2002, alternerende år med Ryder Cup (tilsvarende arrangement for menn). Som en del av endring i oppsettet etter den ettårige utsettelsen av Ryder Cup 2001 på grunn av 11. september-angrepet, skiftet Solheim Cup om til oddetallsår fra 2003.

 

Team USA vant Solheim Cup i 2017 for andre gang på rad, da de nektet å la det europeiske laget skape historie dersom de hadde klart å ta igjen fem poeng på siste dagen av konkurransen. Vinnerpoeng fra Paula Creamer, Cristie Kerr, Lizette Salas, Gerina Piller og Danielle Kang, kombinert med halvpoeng fra Lexi Thompson og Angel Yin, og var nok til å at USA vant 16 ½ – 11 ½.

 

Men tidlig på avslutningsdagen var det mye blått (fargen til Europa) på tavlen, noe som vekket bekymring hos Julie Inkster, da Europa tilsynelatende ville oppdatere rekordbøkene. Imidlertid ble Inkster-teamet beroliget etter et par kjappe poeng, og i siste instans hadde Sorenstams side tapt for mye til å ta inn i singlene.

 

Ulike oddsspill innen golf

Det finnes mange ulike typer golfspill som vanligvis er tilgjengelige på de aller fleste online casino:

● Vinnerspill – Du satser på hvem du tror vil vinne en konkurranse. Feltene i golfturneringer er store, så mange av deltakerne kan spilles med en odds på 20/1 eller høyere. Gevinstpotensialet for riktig valg av hvilken av konkurrentene som ender opp som vinner, etter 4 lange runder på golbanen, er veldig stort. Spesielt hvis det er en “overraskende” vinner (for eksempel Lucas Glover som vant 2009 USA Open til tross for å være rangert som 71. i verden).

 

● “Each way” (hver vei) – Dette består av to spill – en for at en spiller vinner en turnering og en der spiller fullfører blant de beste (vanligvis de fem første plasseringene er inkludert i spillet). Du mottar en prosentandel (vanligvis 1/5) av oddsen hvis din valgte spiller havner blant topp 5 i turneringen. Selv om utbetalingen er langt lavere, så sikrer du innsatsen dersom spilleren ikke vinner turneringen.

 

● Match spill – Du satser på hvem du tror vil ende opp med den laveste poengsummen til en bestemt gruppe spillere på banen. De fleste turneringer lar golfere spille i grupper på to eller tre, og oddsen er tilgjengelige på hvilken spiller i en gruppe som vil score laveste poeng over en enkelt runde. Ofte settes disse gruppene sammen basert på score fra forrige runde, eller med ranking fra tidligere turneringer. Her kan man ofte finne verdifulle spill, om en lavere ranket spiller har en god runde, så vil spilleren matches med spillere som er jevnt over bedre, og gode spill vil fort kunne avdekkes.

 

● Spesialspill – Mange bookmakere tilbyr også ulike spesialspill for både enkeltspillere og for hele turneringer. For eksempel er det markeder hvor man kan tippe på hvilket lag som vinner de store lagkonkurransene (Ryder Cup, Solheim Cup), hva vinnende score vil være eller til og med nasjonaliteten til en vinner for en bestemt begivenhet.