048Det er kanskje ikke golf de fleste tenker på om man hører om Nittedal, og kanskje heller ikke Nittedal det første en tenker på om man hører golf. Men i Nittedal kommune finnes det hele tre forskjellige golfbaner, så denne bygda kan faktisk by på noe for enhver smak. De tre golfbanene er Hauger Golfbane, Nittedal Golfbane og Aas Gård Golfpark.

Den førstnevnte ligger ved skillet til Skedsmo og anlegget ligger ganske vakkert til i syndhellingen mot Hellerudsletta. Banen her har fått en åpen og flott utsikt over de nærliggende områdene, i syd øst kan du se Øyeren på solskinnsdager.

Fra selve klubbhuset og terrasen er det fritt utsyn over landskapet og banen og det er mulig å se nesten halvparten av hullene fra klubbhuset. Selve banen er blitt designet av Jeremy Turner og er faktisk en mesterskapsbane med hele 6393 meter fra hvit tee og 5974 meter fra gul tee.
Banen er kombinert park og skogsbane med store greens og delvis brede og åpne fairways, banen er med andre ord varierende og utfordrende.

6 hulls treningsbane

Nittedal Golfbane finner du ved Skyset Gård, på nedsiden av hagen. Det er idag blitt en 6 hulls treningsbane i et uformelt men utrolig hyggelig miljø som passer til både store og små. Banen er blitt etablert på de flate jordområdene langs Nitelva og på hver sin side av rangen og består av 4, par-4 hull og 2, par-3 hull med lengder som varierer mellom 105 – 360 meter for herrene og mellom 110 – 290 meter for damene.

Selv om det er kun en treningsbane så er rangen av god kvalitet med hele 15 utslagsramper i tillegg til en god putting – green i tilslutningen til rangen og før utslag til første hullet.

Den sistnevnte, Aas Gaard Golfpark ligger i Hakadal med en beliggenhet som er optimal, og med en utrolig flott utsikt utover hele dalen. Denne banen er en del av en vakker storgård og grenser til Romeriksåsene.

Aas Gaard Golfpark

De 18 første hullene ble åpnet i slutten av august i 2006, men når Aas Gaard Golfpark vil være ferdig utbygget så vil banen bestå av en 18 hulls bane, par 72 i tillegg til en 9 hulls bane, par 34.
Disse banene vil altså være av høy kvalitet og som referanseanlegg er Losby og Hauger blitt valgt.
Disse banene vil bli bygd så spillerne vil finne de både morsomme og utfordrende å spille på, både fra grønt kort til de beste. 18 hulls banen vil bli bygd med fire ulike tee-plasser, og vil med det kunne utfordre selv de beste golferne der ute men likevel gi nybegynnere en utfordring som vil være overkommelig.

I Nittedal så finnes det også NiGK, Nittedal Golf Klubb som ble stiftet i 2002 og er blitt tilsluttet Norges Golf forbund.

Rangen er åpen for trening i sesong alle dager og golfballer kan også kjøpes i balldispenser på stedet. De krever heller ikke at det er noe booking for spill, du kan bare dukke opp når det måtte passe. De skriver også selv ut og vedlikeholder grønt kort og også hvite hcp-kort for alle de som har Nittedal Golfklubb som sin hjemmeklubb.