059Ryder Cup Matches er en golfturnering for menn som foregår annenhvert år mellom lag fra Europa og lag fra USA. Hvem som først kom på idéen om å avholde en turnering mellom de beste spillerne fra Europa og USA er ikke kjent, men det ble arrangert en uformell turnering i 1921 hvor et lag fra USA tok turen til Skotland. Nasjonene møttes igjen i 1926 da de skulle spille en annen stor turnering. På grunn av tidlig avreise, bestemte lagene seg for å ta en ny uformell kamp mens de ventet. Blant tilskuerne denne gang var den engelske handelsmannen Samuel Ryder. Etter kampen drakk Ryder te sammen med noen av spillerne, blant annet sin egen golfinstruktør, og det ble foreslått at Ryder skulle sette opp et trofé som kunne oppmuntre til at det jevnlig ble arrangert slike turneringer. Denne idéen likte Ryder, og han fikk bestilt en stor gullpokal som bar hans navn. Og dermed var Ryder Cup en realitet.

Den første offisielle turneringen

Den første offisielle turneringen ble arrangert i 1927 i Massachusetts. Det amerikanske laget spilte bra på hjemmebane og vant turneringen klart. På denne tiden hadde man ikke pengelister som ble brukt for å plukke ut de beste spillerne. I stedet hadde man en komité bestående av tre menn som valgte ut hvem som skulle spille i turneringen. Etterhvert begynte man med et poengsystem hvor spillerne ble kvalifisert til turneringen ved å samle poeng gjennom hele sesongen, basert på resultater.

Den første tiden av turneringens historie var det lag fra USA og lag fra Storbritannia som konkurrerte. Men etter at det britiske laget kun hadde vunnet én gang på 40 år ble det gjort endringer i hvem som kunne delta på det britiske laget. Fra nå kunne spillere fra hele Europa delta på laget. Det første året med de nye reglene deltok to spanjoler på det europeiske laget. En av dem, Severiano Ballesteros, har senere blitt en av de største spillerne i turneringen gjennom tidene. Det har vist seg at de nye reglene har gjort konkurransen mellom de to lagene mer jevn. Etter at de ble innført har USA og Europa vunnet syv turneringer hver, og turneringen har blitt et høydepunkt både for spillere og tilskuere.

Siden turneringens start har rekken med én turnering annethvert år bare blitt brutt to ganger. Én gang under andre verdenskrig, og én gang som følge av terrorangrepet i 2001 da turneringen skulle vært avholdt bare noen dager etter. Denne turneringen ble utsatt til neste år, og etter det har turneringen blitt avholdt i partallsår.

Tre dager

Turneringen går over tre dager, fra fredag til søndag, og det spilles om totalt 28 poeng, der vinneren av hver match tar ett poeng for sitt lag. Troféet, som er den eneste premien i turneringen, er 43 cm høyt, 23 cm bredt og kostet 250 pund i 1927. Dette tilsvarte over 100.000 kroner i 2005. Golfspilleren på toppen skal forestille Abe Mitchell, Samuel Ryders venn og instuktør.

Neste gang turneringen avholdes er i 2014, og da skal det spilles på Gleneagles i Skottland.