Rory McIlroy har kanskje mistet førsteplassen på den offisielle rankingen over verdens beste golfspillere til Jordan Spieth, men det er ingen tvil om at den 25 år gamle nord-iren fortsatt er en av golfsportens aller største stjerner. Etter å ha toppet listen i hele 95 uker vil mange dessuten hevde at et troneskifte – midlertidig eller ikke – bare vil bidra til å styrke opp om interessen for golf. Duellen mellom Spieth og McIlroy vil fort kunne bli et golfsportens svar på rivaliseringen mellom Federer og Nadal, og hva er vel bedre enn det?

Bråmoden stjerne

McIlroy ble født 4. mai 1989 i Holywood, Nord-Irland. Hans golfinteresserte far Gerry tok tidlig sønnen med seg på banen, og allerede ni år gammel vant McIlroy sin første store internasjonale turnering i Miami, USA. Historien om dagen da Rory spilte golf for første gang har for øvrig allerede gått sin seiersgang i golfmiljøer. Etter en lang dag på banen, var nemlig guttungen så begeistret at han like gjerne tok med seg golfkøllen til sengs! I løpet av tenårene utviklet McIlroy seg raskt til å bli en av Europas ledende juniorspillere, og som 17-åring toppet han verdens offisielle ranking for amatører for første gang. Samme år, i 2007, begynte McIlroy å delta i den europeiske touren som profesjonell spiller. Triumfene lot ikke vente på seg. Allerede som 19-åring tok han nemlig sin første seier i touren, og året etter fulgte han opp med en tilsvarende bedrift i PGA-touren. En stjerne var født.

Verdens beste spiller

Rory_McIlroy-British-OpenI 2011 vant så McIlroy sin første major da han gikk til topps i US Open. Ikke nok med det, for McIlroy satte samtidig ny rekord ved å fullføre runden med 16 under par. I 2012 fulgte McIlroy opp med å vinne PGA-mesterskapet med åtte slags margin, også det en rekord. 2013 ga ingen tilsvarende resultater, men i 2014 vant McIlroy atter en gang to majors, nemlig 2014 Open og 2014 PGA. Med dette ble han den første europeeren som har vunnet tre forskjellige majors, og bare en av tre (sammen med legendene Jack Nicklaus og Tiger Woods) som har vunnet tre majors før 25-års alder. I samme periode var McIlroy også en svært sentral aktør i Ryder Cup, hvor Europas beste menn blir utfordret av USA. At europeerne slo amerikanerne både i 2010, 2012 og 2014 skyldtes ikke så rent lite McIlroys glimrende spill, som bidro til å konsolidere nord-irens krav på tittelen som verdens beste spiller. Som sagt har McIlroy siden blitt vippet ned til en annenplass av Jordan Spieth. Kjenner vi McIlroy rett, vil det imidlertid ikke gå lenge før han igjen troner øverst på rankingen.