038Selv om en ikke er så interessert i golf så har man nok hørt navnet Tiger Woods i en eller flere sammenhenger. Tiger Woods, født «Eldrick Tont Woods» ble født den 30. desember i 1975 og er nok best kjent under navnet Tiger Woods. Tiger Woods har en ganske multikulturell bakgrunn i sin familie, hvor faren hans, Earl Woods, var en krigsveteran fra Vietnamkrigen. Han var altså av afrikansk – amerikansk, hvit og også indiansk opprinnelse. Så allerede fra faren sin side så var det en god kulturell blanding. Tiger Woods mor, Kultida Woods, er av asiatisk – amerikansk opprinnelse. Hennes foreldre igjen var innvandrere fra Thailand.

Earl Woods, faren til Tiger Woods var faktisk styreformann for sønnens veldedighetsorganisasjon «Tiger Woods Foundation» helt frem til han døde av kreft i 2006.

Woods sitt egentlige navn er som sagt Eldrick, men han ble kalt for «Tiger» av en kamerat av sin far fra krigen og ble i ettertid kjent under nettopp det navnet. Innen golf så er det alltid vært «Tiger Woods» som han har blitt kalt.

Profesjonell golfspiller

Han er en amerikansk profesjonell golfspiller og lå som nummer 1 på verdensrankingen i golf helt fra 15. august i 1999 til 29. august i 2004, altså hele 264 uker i strekk. Uten noe mer forklaring enn det så anses altså Wood for å være en av de beste golf spillerne gjennom tidene og har hittil vunnet hele 14 major-turneringer.

Han er også kun en av fem spillere som faktisk har vunnet alle major-turneringer(men da ikke i samme sesong), og han er også en av kun to spillere som har vunnet alle major-turneringene opptil flere ganger.

Tiger Woods kan i tillegg til dette også skryte på seg å være verdens best betalte idrettsutøver, og kommer også mest sannsynelig til å bli den aller første idretts stjernen som kommer opp i ti milliarder kroner i samlet inntjening.

Tiger Woods debuterte som proffesjonell golfspiller tilbake i 1996 og det var i turneringen Greater Milwaukee Open. Iløpet av 1996-sesongen så vant han to turneringer i løpet av de tre månedene han spilte som profesjonell og allerde i april i 1997 så vant han sin aller første major-turnering, The Masters. Helt siden den gang så har han altså vært den mest profilerte golfspilleren i hele verden.
Woods fikk seg raskt venner innen golfverden og ble nære venner med Mark O’Meara, som fungerte som en mentor for Woods.

Et år etter han vant sin første major turnering så vant Woods sin 65. seier på PGA-touren, dette var da i US Open, men etter denne seieren opererte han sitt venstre kne og var derfor ute av spillet i bortimot ni måneder.

Pause på ubestemt tid

Kort tid etter dette, altså i november i 2009 så var Woods med i en bilulykke hvor omstendighetene bak ulykken var uklare. Det var i flere dager og uker spekulasjoner om dette i media, og etter noen dager så innrømte Woods at han hadde hatt forhold utenfor ekteskapet.

11.desember samme året så opplyste Woods at han ville ta en en pause på ubestemt tid for å redde sitt ekteskap, denne pausen varte kun rundt et halvt år og i april 2010 så stilte Woods i The Masters hvor han endte på delt fjerdeplass.