golfarHar du bestemt deg i å bli god i en idrett som golf eller å løpe? Hvorfor ikke spørre noen i vennekretsen din om de vil være med? Sammen blir dere både bedre, men også mer motiverte.

Det er ikke alle idretter som er utpregede lag-idretter og kanskje er det vanskelig å oppfylle drømmen om å løpe 5000 meter på under 19 minutter eller gå en kjemperunde på golfbanen helt alene. Ikke gi opp før du har forsøkt, men spør også noen du kjenner om de vil være med. Sjansen for at du er alene i å ønske en endring eller å oppnå noe er faktisk mindre enn du tror.

Dyrk hverandres konkurranseinstinkt

Det å trene sammen med noen er ikke bare sosialt, det gir også gode resultater. Man kan dyrke hverandres konkurranseinstinkt og hjelpe hverandre til å prestere bedre, men viktigst av alt – ved å trene sammen med noen vil du også prestere bedre enn du ville ha gjort helt alene. Konsentrasjonen vil automatisk alltid være skjerpet, for det ligger i oss mennesker at vi ikke ønsker å tape. Har du endelig fått med noen på løpeturer et par ganger i uka, hva med å løpe om kapp opp en bakke eller to? Til og med på jobben din kan du sikkert konkurrere med noen. Jobber du i en bank kan du enkelt lage din egen konkurranse hvor du kjemper om å være den saksbehandleren som betaler ut flest lån i løpet av en uke eller kanskje en måned.

Næringslivet konkurrerer hele tiden

Det er ingen tilfeldighet at mange næringslivstopper går Birkebeineren hvert eneste år eller har en bakgrunn som idrettsutøver. De konkurrerer hver eneste dag på jobb, ikke bare internt, men også om å bli den beste lederen eller bedriften innenfor sin bransje. Har du jobbet eller jobber i en salgsavdeling vet du kanskje hvor viktig interne konkurranser er for å holde motivasjonen oppe. Den beste får kanskje en ekstra bonus også, som man kan benytte seg av hos sin favorittbutikk eller kan satses hos et norsk online kasino for å tjene enda mer penger. Mange får også skjerpet konkurranseinstinktet sitt på denne måten, ved å konkurrere mot andre gjennom spill på nettet.

Neste gang tar du trappa

Uansett hvor vi er i livet ønsker vi å gjøre alt på best mulig måte. Kanskje er vi i en livssituasjon som får oss til å ikke alltid orke å gjøre det lille ekstra. En endring man kan starte med er å velge trappa og ikke heisen neste gang du skal til toppen av en bygning eller i blokka hvor du bor for den saks skyld. Kanskje er det en slik endring i tankegangen som igjen får deg på riktig spor og får frem konkurranseinstinktet i deg. Men, start allerede imorgen. Ta skrittet og spør noen du ønsker å trene med om de vil være med å løpe. Husk at du ikke er alene om å ønske å bli bedre.